Urządzenia i Akcesoria
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek30 g oleju
-
500 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
200 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
930 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
4 jajka dokładnie umyte
-
300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub plastry
-
4 łyżki crème fraîche, min. 30% tłuszczu4 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
718.9 mg
Białko
11.6 g
Kalorie
1236.8 kJ /
295.6 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
31.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 Min
Zupa krem z ziemniaków XXL
55 Min
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 Min
Zupa fasolkowa; Kurczak z brokułami i ryżem
1 Std.
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 Min
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1 Std. 20 Min
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
55 Min
Londyńska zupa grochowa
50 Min
Zupa fasolowa; Makaron w kremowym sosie z boczkiem
40 Min
Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą
1 Std. 10 Min
Zupa jarzynowa z makaronem
45 Min
Pomidorowa z makaronem
35 Min